HITTA HUS I GÖTEBORG

Familjeliv, Inredning, hus / Permalink / 7
Nya ljusstakar anlände hemma i Norrköping precis innan vår flytt. Grasil från Bybinett.se. Tycker dem är så fina! Även apan Louie klickade jag hem som en extra julklapp till mig själv när jag hittade den med nedsatt pris :)
 
 
Trettondedag jul och vi är snart halvägs in i årets första månad. Vi är numera bosatta tillfälligt i en lägenhet i Göteborg innan vi köpt vårt nya hus.. och det här med husletande är ju inte det enklaste. När man har bott i en 20-talsvilla vet man ju vad man gillar med äldre hus och vad man i n t e gillar. Jag är svag för charmen i äldre hus och gillar vackra detaljer som bara gjordes förr i tiden, snickerier och fönster med spröjs. Men är trött på små rum och dåligt med förvaringsutrymme. Jag är också väldigt svag för nytt, stora ytor, genomtänkt och arkitektonisk elegans. Vi kollar på båda sorterna. Sen är det ju det där med läget, stan eller landet? Det är ju så viktigt.. dels för att man vill bo i ett bra område men också för att man vill få tillbaka pengarna när man säljer och gärna med råge :) I populära områden kommer priserna alltid stiga. 
 
Vi har hittills kollat på hus i Östra centrum (Örgryte, Kålltorp, Härlanda), Kungsbacka (Onsala), Långedrag, Önnered, Kullavik/Malevik och Lerum. Alla ställen fina på sitt vis och det finns ju för- och nackdelar med allt. Att bo ut mot havet är vackert, fint (och D Y R T) men det är en bit till stan om man jobbar i stan och ska åka fram och tillbaka varje dag.. Lerum är närmre stan (15-20 min), men då kommer man bort från havet och närmre skog och sjöar. Stadsvillor är fina och läget är ju suveränt men tomterna oftast inte så stora.. Haha, ja ni hör hur svårt beslut vi har framför oss :) Tills vi hittat rätt roar vi oss med att fixa till den lilla tvåan som vi bor i sålänge. Målar, tar fram gamla fina brädgolv och närmast på tur står kökluckorna som ska målas om. Tänkte visa lite för och efterbilder här senare.
 
Ha en fin fredag!
KRAMAR
 
 
#1 - - Anonym:

Vi flyttar i dagarna från Sävedalen (50-tals hus) till Alingsås (4 mil ca 30 min). Vi kände att vi ville ge barnen lite lugnare uppväxt medan vi får kvar pulsen i stan när vi jobbar. Trivdes i Sävedalen men tyckte mycket av helgerna spenderades i bil.. Köpte ett stort hus nära station och skola. Bara ett tips!

Svar: Tack för tips! Alltid bra att fundera på det där med läget och bad som passar en i livet just nu. Kram!
Karin Boo Wiklander

#2 - - Anonym:

Torslanda har mycket fin natur och är hyfsat prisvärt än så länge, värt att kolla in 😊 Flyttade hit från Tångudden/Långedrag för att vi saknade naturen. Beror såklart på vad man värdesätter mest. Lycka till med bostadsletandet! Kram

Svar: Ja, Torslanda verkar fint och nära havet. Hur långt är det in till stan med bil? Kramar
Karin Boo Wiklander

#3 - - Anonym:

När vi började leta hus så skulle jag definitivt bo i Västra Göteborg men vi hamnade i Mölndal och trivs jättebra. Men ni kan också titta på Askim/Hult, det ligger ju inte lika långt ut som Näset.

Svar: Ja just det.. Askim är ju lite närmre. Bra tips, tack 😍🙏
Karin Boo Wiklander

#4 - - Pernilla:

Fortsätt leta i Lerum om du frågar mig😉 Är själv uppvuxen i Hovås men när jag och min man för 25 år sedan letade hus hamnade vi i Aspenäs, Lerum. Bra kommunikationer, bra skolor, nära till olika fritidsaktiviteter för barnen, nära natur och sjöar. Vi har haft båt i Önneredshamn och det tar ca 30 min dit. För 3 år sedan när barnen flyttade hemifrån köpte vi ett nytt hus i skogen precis vid en sjö i Lerum. Perfekt för oss nu dock inget jag rekommenderar med barn då man blir Taxi!!Lycka till kram Pernilla @_housebythelake

Svar: Tack för Lerum-rösten Pernilla :) Vi har kollat på ett hus i Dämmet.. kanske du vet var det är? Väldigt förtjusta i området och gillar attman har naturen så nära in på knuten.. fast det bara är 20 min till stan. Får se vad det blir 😊 Kram!
Karin Boo Wiklander

#5 - - Anna:

Det är så spännande och följa er och vart ni hamnar :) Ska bli spännande att se vilket typ av hus ni hittar till slut. Var ska du jobba i Göteborg? Har lite dålig koll på vad du jobbat med tidigare

Svar: Jag tycker också det är spännande att se vart vi hamnar, haha :) Jag arbetar som marknadskommunikatör för en stor koncern som har kontot i hela Sverige (så eventuellt kan jag förflytta min tjänst till Gbg) sen driver jag eget företag inom kommunikation, foto, homestyling så ev. Kommer jag ge det en större satsning :) men just nu är jag föräldraledig till och med september 😊 Kram!
Karin Boo Wiklander

#6 - - Mirjam Therese:

Jag förstår att det måste vara jättesvårt att hitta rätt! Kanske är den bästa lösningen att fortsätta göra som ni gör: kolla överallt och fortsätt tills ni hittar ett hus som ni absolut älskar, där allt känns rätt!

Svar: Ja, jag tror det är ett bra råd! Tack :)
Karin Boo Wiklander

#7 - - cecilia :

Hej
Vill tipsa om Kullavik , vi bor där och det är jättesmidigt att ta sig till stan, ca 15 min med bil och ca 35 min med expressbussen.Bra skolor och dagis:) Lycka till :) Mvh

Svar: Tack för tips Cecilia! Ja Kullavik är ju jättefint och så havsnära. Kram
Karin Boo Wiklander

Till top