/ Inredning / Interiör / kök / köksinspiration /

KÖKET I KVÄLLSLJUS

Älskar köket i vårt hus, det är stort med mycket förvaring och den grå färgen är verkligen så fin! Knopparna i ljus playwood är också så fina till de gråa luckorna och sen som pricken över i:t den mörkgrå silestoneskivan. Man måste ju älska silestone, så enkelt att hålla ren ch snygg. De ljusa trät följer som en röd tråd genom vårt hus och bryter av så bra mot det råa betonggolvet, det mjukar upp och skapar en skön mix. Köket ligger i det stora allrummet tillsammans med matplats och vardagsrum. Där matbordet står kan man öppna upp på både sidor om huset så att det mer eller mindre känns som att man sitter utomhus. Fantastiskt den här årstiden!
 
KRAM Karin
 
Klicka på hjärtat om ni gillar mitt inlägg :) Kram igen!
 
 
Köket kommer från Marbodal och färgen heter "Architect grey". Stolarna kommer från Skagerak
 
 
 
/ Barnrum / Barnrumsinredning / Färg /

NYTT HOS ALICIA

I förra veckan påbörjade vi piffningen av Alicias rum.. ni som följer mig minns säkert att jag talat om att göra i ordning hos henne och göra rummet lite mysigare. Sagt och gjort, första etappen avklarad. Rummet är målat med den finaste grågröna kulören man kan tänka sig, så perfekt på alla vis.. eller vad säger ni?
 
 
Färgen skiftar lite beroende på vilket ljus som finns i rummet. På morgonen när solen lyser in i Alicias rum kan den nästan se lite blågrå ut och sen på kvällen blir den alldeles mörkgrön. Kulören heter "Deep Paris" och kommer från Nordjö. Jag valde färgen Perform + Easy 2 Clean eftersom det är ett barnrum som med åren kommer bli utsatt för diverse busstreck och färgen är fortfarande matt och sådär silkig i finishen. Känner ni igen kulören? Ni har säkert sett den hos min fina bloggvän Anna Kubel som har den på många ställen i hennes fantastiska hem. 
 
Även skåpet/byrån/garderoben är ny, ett så kallat multiskåp från Oliver Furniture som jag bara älskar. Allt får plats i det här skåpet och det är så skönt att kunna ploka ut- och in alla leksaker utan att behöva stapla det på varandra eller slänga ner allt i en korg där man inte hittar någonting. Alicias kläder får också plats snyggt och prydligt. Dessutom är det ju så snyggt och stilrent. Både Alicia o Gustaf har bl.a. sängar från Oliver Furniture sedan tidigare och dem är så bra, dansk design slår det mesta :) Multiskåpet är nytt för säsongen 2017 och ni kan spana in det mer HÄR om ni är nyfikna.
 
 Tänk vad lite färg kan göra för ett rum. Tusen gånger mysigare nu än med vita väggar. Har fått många frågor om mattan och den hittar ni HÄR för er som undrar. 
 
Nu tänkte jag slå mig ner på altanen och njuta av kvällsolen. Mannen är påväg till Sundsvall för match i morgon så jag får roa mig på egen hand :) Kram på er!
 
Klicka på hjärtat om ni gillar inlägget, det gör mig så glad 
 
 
Inlägg i samarbete med Nordsjö och Oliver Furniture
/ Allmänt /

LITE GRÖNT

 
 
Så stolt, har lyckats övervintra det här fikonträdet som just nu växer som bara den! Frågan är bara när jag ska våga ställa ut det och i vilket läge, (ska ju vara sol) men har erfarenhet av att bladen bränns sönder när man ställer ut det i allför soligt läge. Svårt och hitta "lagom" mycket sol liksom :)
 
Idag har vi varit i färgbutiken och spanat på kulörer till Alicias rum. Är helt inne på gröna nyanser men vet inte vilken ännu. Har tagit hem tre olika povburkar så i morgon blir det att måla lite. Ska bli så roligt att göra i ordning Alicias rum så att hon får lite mysigare där inne. Vita väggar i ett barnrum känns trist och kallt. I morgon får vi också leverans av en stor förvaringsmöbel som ska ta plats i Alicias rum.. mer om den senare. 
 
Nu är det dags för sängen! 
 
KRAM Karin
 
Förresten, klicka på hjärtat gulliga ni :) Kram igen!