/ Inspiration / mat /

MUMS FILIBABBA!

Bricka/Brödkorg i bambu finns HÄR för er som är sugna på en likadan!
 

Igår gjorde vi ugnsbakad kronärtskocka. Så gott tillbehör eller som snacks. Nyttigt dessutom. Testa ni också!

 

Ugnsbakad kronärtskocka

4 st hela kronärtskockor, färska kryddor t.ex: rosmarin, oregano, vitlök, timjaN, ½ ekologisk citron, olivolja, 1knippa(or) ekologisk sparris (valfritt)

 

1. Sätt ugnen på 180°. Skölj kronärtskockorna och halvera dem på längden. Lägg i en bakpapperklädd ugnsform.

2. Strö över kryddor och ringla på olja. Baka i ugn tills bladen börjar släppa, det tar någon timme.

3. När skockorna är nästan klara, lägg till sparrisen i formen, vänd runt i citronoljan och låt den bakas med i ett par minuter.

4. Servera antingen som som tillbehör, eller som huvudrätt med en matig sallad med till exempel bönor och grillad/stekt halloumi. Doppa kronärtskockan i oljan från ugnsformen eller i aioli. Stjälken äts inte, och av bladen äter man den köttiga nedre delen. Blombotten, eller hjärtat, äter man – är skockorna lite grövre skär man bort ”skägget” först. En bit bröd är också gott att doppa i oljan.

#1 / / Anonym:

Låter supergott, men vilka indredienser skall man ha och hur mycket?

Svar: Bra poäng 😉 Har nu lagt till vad du behöver :) Kram!
Karin Boo Wiklander