Innan vi tar natt här måste jag bara tipsa er mina kära läsare om ett superfint erbjudande såhär inför julen. Jag älskar att köpa klappar till barnen. Själv kan jag vara utan men att se glädjen i barnens ögon slår ju allt. Här ovan har jag valt ut några av mina favoritprylar för kidsens rum och även leksaker. Alltihopa är från Minirepubliken.se och just nu (fram till söndag 4/12) får ni 20% rabatt om ni uppger koden KARINBOO i kassan, strålande va?! :)
 
 
KRAM

30 november 2016

VI FLYTTAR HEM IGEN

Allmänt

Som några av er kanske redan läst i någon skvallerblaska (typ Expressen eller Aftonbladet) så är vi på gång hem. Vi ska flytta tillbaka till Göteborg och byta östkust mot västkust. Det känns vemodigt på många sätt att lämna Norrköping och de fina åren som vi haft i staden, alla vänner vi fått (men de finns ju kvar) även om man inte kan ses lika ofta och sist men inte minst huset som vi älskar så mycket. Jag hoppas och tror verkligen att det kommer bli bra, att bo i Göteborg är det bästa för Gustaf och han och Alicia är det värdefullaste vi har. 
 
Det här betyder alltså att vi ska sälja vårt hus och vi är mitt uppe i massor av småfix inför försäljningen. Idag var fotograf och mäklare här för att ta de foton som inte jag kan ta. På fredag kommer huset förhoppningsvis ligga ute på Hemnet.. så spännande! Om någon känner till ett fint hus i Göteborg, så hojta :)
 
KRAMAR
 
 
 
 

26 november 2016

ADVENTSMYS

Allmänt

I morgon är det ju första advent och redan i dag startade mitt adventsmys på hög nivå. Vaknade strax efter sju i morse när mini började gny och tillsammans gick vi ner i köket och satte igång saffransbaket som jag planerat hela veckan :) Med julmusik strömmande ur högtalarna, tända ljus och kaminen i gång kan man ju inte annat än komma i julstämning. Inte blev det sämre av att jag vid 11 var bjuden hem till Ulrika på adventslunch med tjejerna heller. Ulrika hade gjort en superfin dukning och bjöd på smarrig saffranspasta med räkor, mums! Synd att jag glömde min kamera annars skulle jag fotat lite hemma hos Ulrika, men ni får besöka hennes blogg helt enkelt om ni är nyfikna :)
 
 
KRAM
 
 
Här är mina saffransbullar, voila :) Måste erkänna att jag sällan bakar klassiska lussebullar, tycker de lätt blir lite torra med enbart två russin i och inget kladd... så vi slår på stort och gör bullar med vanilj och hemmagjord mandelmassa, det är grejer det :)
 
 
Saffransbullar med vanilj och mandelmassa
 

Fördeg

 5 dl mjölk

 50 g jäst

 1 g saffran (2 påsar)

 8,6 dl vetemjöl

Deg

 150 g smör rumstemperatur

 1,7 dl strösocker

 2 krm salt

 5,3 dl vetemjöl

Mandelfyllning

 250 g mandelmassa

 2 msk strösocker

 1 tsk vaniljsocker

 120 g smör rumstemperatur

Pensling & topping

 1 st ägg

 hyvlad mandel

 pärlsocker

 

Gör såhär:

  1. Saffransdeg: Börja med att göra en fördeg. Värm upp mjölken med saffran till fingervarmt och lös upp jästen i mjölken och blanda ihop det med vetemjölet. Knåda till fin en deg. Har du en köksassistent så rekommenderar jag dig att använda den med krok, kör degen då 5 minuter. Låt ligga kvar med en duk över och vila i 15-20 min.
  2. Blanda i de resterande ingredienserna i degen och kör på mellanhastighet tills degen börjar kännas len, glansig och börjar släppa kanterna. Har du ingen köksassistent är det viktigt att du knådar tills du inte orkar mer, först då är den klar.
  3. Låt degen vila under en duk i ca 20-30 minuter så att den släpper sin spänning.
  4. Mandelfyllning: Blanda mandelmassa med strösocker och vaniljsocker. Blanda i lite i taget av smöret tills du har en slät och fin fyllning.
  5. Kavla ut degen, ca 45 x 70 cm, cirka 0,5 cm tjock deg på ett lätt mjölat bord. Bred ut fyllningen jämt över degen. Greppa överdelen av degen och vik den över så att du får en halv vikning. Dela degen i avlånga remsor och gör små knutar genom att snurra remsan runt två fingrar som en nysta. Lägg i bullarna på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ordentligt under en duk 1-2 timmar.
  6. Sätt ugnen på 200 grader, pensla med ägg och strö över hyvlad mandel och pärlsocker och grädda mitt i ugnen på 200 grader i 13-15 min tills bullarna fått en fin gyllenbrun färg.